Ρέμα Ορλία με Φυσιολατρική Κίνηση Βριλησσού


Warning: simplexml_load_string(): Entity: line 1: parser error : Start tag expected, '<' not found in /home/www6vita/public_html/wp-content/plugins/picasna/picasna-functions.php on line 64

Warning: simplexml_load_string(): The Picasa API is deprecated. See https://developers.google.com/picasa-web/ for in /home/www6vita/public_html/wp-content/plugins/picasna/picasna-functions.php on line 64

Warning: simplexml_load_string(): ^ in /home/www6vita/public_html/wp-content/plugins/picasna/picasna-functions.php on line 64

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/www6vita/public_html/wp-content/plugins/picasna/picasna-functions.php on line 103

Ανταποκρινόμενοι στο αίτημα του Συλλόγου «Βριλησσός Φυσιολατρική Κίνηση» για οργάνωση κατάβαση στο τεχνικό φαράγγι Ορλιά του Ολύμπου, μεσημέρι Σαββάτου ξεκινάμε για Λιτόχωρο.

Το χαλαρό πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου με προγραμματισμένη διάσχιση ενός μόνο φαραγγιού μεταφέρεται και στις μετακινήσεις της ομάδος. Έτσι αναχωρώντας κατά τις 14:00 απολαμβάνουμε τη γνωστή διαδρομή φωτιζόμενη αυτή τη φορά από το φως του ήλιου. Στάση για καφέ, λουκουμάδες και μπάνιο στα Καμένα Βούρλα και συνέχεια μέχρι το επίνειο του Ολύμπου όπου ήδη κατακλύζεται από ορδές τουριστών.

Βόλτα και γνωριμία με τους νέους συνορειβάτες μας και δείπνο (κοντοσούβλι = χοιρινό στη γάστρα, μάλλον καλλίτερα κοντό-γάστρα), στο ειδυλλιακό κήπο του γυναικείου συνεταιρισμού, παρόχθια του ποταμού Ενιπέα. Ακολουθεί καφές και γλυκό στο must ζαχαροπλαστείο της περιοχής και ώρα για το φιλόξενο ξωκλήσι της δεξιάς όχθης.

Αυτή τη βραδιά δεν είμαστε μόνοι. Ψαγμένοι Θεσσαλονικείς, με τις κιθάρες και τα τουμπερλέκια τους, μας καλωσορίζουν στα νέα τραπεζάκια που τοποθέτησε ο Δήμος Δίον, προσφέροντας τσίπουρο και κρασί. Οι ώρες περνούνε και κάποια στιγμή ανακοινώνεται η αναμενόμενη ώρα για το πρωινό ξύπνημα, που αρκεί να μας στείλει όλους για ύπνο.

Πρωινό και μοίρασμα του απαραίτητου τεχνικού εξοπλισμού. Ανάβαση για άλλη μια φορά στο ευτυχώς κατάφυτο μονοπάτι για Κορομηλιά, και άφιξη στο σημείο εισόδου. Οι χαλαροί ρυθμοί της συνοδείας μικρής ομάδας, μας δίνουν τη δυνατότητα να ανέβουμε λίγο παραπάνω και να γευτούμε χωρίς στολή τη πραγματική θερμοκρασία του νερού σε μια από τις ωραιότερες βάθρες του φαραγγιού.

Η συνέχεια, μέσα από τις φωτογραφίες που πρόλαβαν να αποθανατίσουν τις στιγμές στο πρώτο μέρος του φαραγγιού, εωσότου η μη φορτισμένη μπαταρία ξεψυχίσει.

Αυτή τη φορά το νερό του Ορλιά αποτέλεσε ευλογία μέσα στη ζεστή μέρα, και κάθε άλμα που έκανες λύτρωση. Το εκτίμησα παρά ποτέ!!! Μοναδικά ήταν και τα χρώματα των λιμνών αντικατοπτρίζοντας το δυνατό ήλιο της εποχής στα φουντωτά και πλυμένα καταπράσινα δέντρα. Το φαράγγι είναι πραγματικά υπέροχο.

Αναλυτικότερα ο απολογισμός της κατάβασης ως ακολούθως:

Φαράγγι Ορλιά Ολύμπου

Χρόνος Διεξαγωγής: 19/06/2011

Υπεύθυνος Εξόρμησης: Στάθης Λιχούσης

Υπεύθυνος Κατάβασης: Βασίλειος Μαργαρίτης

Αριθμός Συμμετεχόντων: 11

Υποστήριξη κατάβασης:

  • Μπέκας Κώστας (Σχολή SFP I)
  • Λιχούσης Στάθης (Σχολή SFP I)
  • Σιδηράς Γιώργος (Σχολή SFP I)
  • Μπάτσιος Παύλος (Σχολή SFP I)

Συμμετέχοντες:

  • Μαζαράκη Δήμητρα
  • Βελεντζάς Σταύρος
  • Οικονόμου Χάρης
  • Μαυράκης Χρήστος
  • Λογοθέτης Βασίλειος
  • Τσιμπορίμπη Κατερίνα

Φωτογραφίες από την εξόρμηση μπορείτε να δείτε πατώντας πάνω στην ακόλουθη εικόνα.

Tags:

Tuesday, June 21st, 2011 Εξορμήσεις

No comments yet.

Leave a comment