ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ

O ΠΟΑ προγραμματίζει Χιονοδρομική εξόρμηση στις Γαλλικές Άλπεις για το διάστημα των διακοπών των Χριστουγέννων και συγκεκριμένα τις ημερομηνίες 31/12/2011 έως 8/1/2012.

Σε επανάληψη προηγούμενης εξόρμησης μας στη περιοχή, επισκεπτόμαστε την περίφημη κοιλάδα του Serre Chevalier, στην είσοδο του Parc National des Ecrins, με τα 13 γραφικά χωριουδάκια της και το εκπληκτικό αλπικό περιβάλλον του συγκροτήματος Pelvoux στη Νότιο – Ανατολική Γαλλία.

Η εν λόγω περιοχή είναι κοντά στη Grenoble και μόλις 2 ΚΜ από τη Briancon και διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα χιονοδρομικά κέντρα. Μας περιμένουν 63 αναβατήρες και 250 χλμ. πίστας, μακριά από τον θόρυβο των κοσμοπολίτικων χιονοδρομικών. Τέλειες συνθήκες χιονοδρομίας για κάθε επίπεδο, τόσο εντός όσο και ΕΚΤΟΣ πίστας.

Για όσους το επιθυμούν, θα υπάρχει η δυνατότητα βελτίωσης τεχνικής για διάφορα επίπεδα, από ελληνόφωνους εκπαιδευτές σε μικρά τμήματα των 4-5 ατόμων.

Η διαδρομή

Η εξόρμηση θα υλοποιηθεί οδικώς – ακτοπλοϊκώς με ΙΧ αυτοκίνητα και με συνδυασμένη διαμονή σε ξενώνες που μισθώνονται ανά εβδομάδες. Τόσο για λόγους παρέας αλλά, και για τον επιμερισμό του κόστους διανυκτέρευσης –μεταφοράς θα συνδυαστούμε σε μικρότερες παρέες που θα συνταξιδέψουν και θα διαμείνουν σε 4κλίνους – 6κλίνους ξενώνες.

Παρακάτω ακολουθεί η οδική διαδρομή που θα ακολουθήσουμε για να φτάσουμε στον προορισμό μας, περίπου 650 Km από το λιμάνι της Ανκόνα αμέσως μετά τα σύνορα με την Ιταλία.

Πρόγραμμα

Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα που έχει αναπτυχθεί, υλοποιείται με άδεια 4 εργάσιμων ημερών, και προσφέρει τη δυνατότητα για 5 ημέρες πλήρους χιονοδρομίας αξιοποιώντας τις ενδιάμεσες αργίες. Αυτό έχει ως ακολούθως:

Κόστος συμμετοχής:

Το ποσό συμμετοχής στην εξόρμηση ανέρχεται στα 510 /530 Ευρώ για τα μέλη και μη μέλη του ΠΟΑ αντίστοιχα και περιλαμβάνει τις ακόλουθες παροχές:

  • Μετάβαση ακτοπλοϊκώς από Πάτρα – Ανκόνα σε κατηγορία Deck με επιστροφή.
  • Χιονοδρομική κάρτα απεριόριστων διαδρομών ενηλίκου 5 ημερών, συμπεριλαμβανομένης ασφαλιστικής κάλυψης.
  • Διαμονή σε ξενώνες 4-6 ατόμων πλησίον lift (Δεν θα χρειάζεται μετακίνηση με όχημα)
  • 2 ώρες δωρεάν μάθημα από τον διακεκριμένο έλληνα  εκπαιδευτή Χιονοδρομίας Ι. Θεοχαρόπουλο.

Υπάρχει επιπλέον η δυνατότητα κλεισίματος καμπίνας της αρεσκείας καταβάλλοντας τη διαφορά από την θέση κατηγορίας deck.

Τέλος θα πρέπει να υπολογίσετε το κόστος βενζίνης, διοδίων και μεταφοράς οχήματος στο πλοίο που θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των επιβαινόντων σε αυτό και που έχει εκτιμηθεί ως ακολούθως:

  • Διόδια, 100 Ευρώ (Αθήνα – Πάτρα – Αθήνα, Ανκόνα – Briancon – Ανκόνα).
  • Βενζίνη, 300 Ευρώ (Όχημα που καταναλώνει 10lt/100Km και απόσταση 1800Km).
  • Ακτοπλοϊκή μεταφορά αυτοκινήτου 161 Ευρώ (Πάτρα-Ανκόνα / Ανκόνα – Πάτρα).

Δηλώσεις συμμετοχής:

Για την εξασφάλιση θέσης συμμετοχής θα πρέπει να έρθετε σε επικοινωνία με την γραμματεία του Πεζοπορικού Ομίλου Αθηνών και να καταθέσετε ως προκαταβολή το ποσό των 400 Ευρώ.

ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ – ΠΟΑ 2012

Tags: ,

Wednesday, November 23rd, 2011 Εξορμήσεις

No comments yet.

Leave a comment