Δίημερη Συνάντηση για το Canyoning στη Κρήτη

195736_173999285991269_4799841_nΗ θεωρητική και πρακτική κατάρτιση των υποψήφιων μελών και κάθε άλλου ενδιαφερόμενου είναι από τις σημαντικότερες δραστηριότητες του Τμήματος Κρήτης της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας. Τα τελευταία 3 χρόνια το Τμήμα έχει διοργανώσει 5 σχολές μύησης αρχαρίων στη φαραγγοδιάσχιση (canyoning) εκπαιδεύοντας με επιτυχία πάνω από 40 συμμετέχοντες canyoners.

Επιπρόσθετα, με γνώμονα την ανάπτυξη και την ασφαλή άσκηση της δραστηριότητας, το Τμήμα Κρήτης της ΕΣΕ πραγματοποιεί εδώ και πάνω από ένα χρόνο, παράλληλα με τις νέες εξερευνήσεις, βελτίωση και διόρθωση της ασφάλισης των ήδη εξερευνημένων φαραγγιών της Κρήτης σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα, έχοντας ως τώρα αντικαταστήσει ασφάλειες και βελτιώσει το αρμάτωμα σε 14 φαράγγια.

Παράλληλα και άλλοι σύλλογοι, σπηλαιολογικοί και μη, έχουν εκπαιδεύσει αρκετούς canyoners ενώ μεγάλος αριθμός Ελλήνων και ξένων επισκεπτών πραγματοποιούν συνεχώς εκδρομές διάσχισης των διάσημων φαραγγιών του νησιού, με αποτέλεσμα η δραστηριότητα του canyoning στην Κρήτη τα τελευταία χρόνια να έχει ιδιαίτερη ανάπτυξη.

Σε συνέχεια των παραπάνω δράσεων και με σκοπό την καλύτερη επικοινωνία και τη διάχυση της πληροφορίας μεταξύ αυτών που ασχολούνται με τα φαράγγια, το Τμήμα Κρήτης της ΕΣΕ διοργανώνει διήμερη συνάντηση για τη φαραγγοδιάσχιση στην Κρήτη, στις 28-29 Μαΐου 2011 στο χώρο μας, στο παλιό σχολείο στις Γωνιές Μαλεβιζίου.

Στο τεχνικό μέρος της συνάντησης θα έχουν την ευκαιρία όλοι οι απόφοιτοι, τόσο των σχολών της ΕΣΕ όσο και άλλων συλλόγων οι οποίοι διεξάγουν σχολές μύησης, να δουν ξανά τις τεχνικές τις οποίες διδάχθηκαν τα πλαίσια της αρχικής τους εκπαίδευσης, να βελτιώσουν την τεχνική τους, να ενημερωθούν για τις νέες εξελίξεις και να λύσουν όσες απορίες έχουν προκύψει κατά την ενασχόληση τους με το canyoning.
Στα πλαίσια επίσης της συνάντησης, θα γίνουν προβολές σχετικές με τη δραστηριότητα και συζήτηση αναφορικά με τον τρόπο που αυτή διεξάγεται, με ανοικτή και ελεύθερη συμμετοχή.

Πρόγραμμα Διημέρου

Σάββατο 28.5.2011
15.00 Άφιξη στο δημοτικό σχολείο των Γωνιών
15.30 Επανάληψη τεχνικών μύησης αρχαρίων (για όσους έχουν τελειώσει οποιαδήποτε σχολή μύησης τόσο της ΕΣΕ όσο και άλλων συλλόγων)
18.00 Προβολές 15λεπτες. (Παρακαλούνται όσοι ενδιαφερόμενοι επιθυμούν να προβάλουν κάτι σχετικό με τη φαραγγοδιάσχιση σε μορφή powerpoint ή video, να έρθουν σε επικοινωνία με τον κ. Σκοντινάκη Γιάννη ή τον κ. Φωτεινάκη Κώστα μέχρι και τις 24-5-2011).
20.00 Συζήτηση στρογγυλής τράπεζας (ενδεικτικά: Ποιοι είναι οι Στόχοι για το μέλλον; Πού βρίσκεται το canyoning στην Κρήτη και προς που θα το κατευθύνουμε;)
22.00 Δείπνο – παρτάκι: κρατάμε όλοι ότι θέλουμε, το ποτό θα το φροντίσει το Τμήμα.

Σημ.: Για όσους επιθυμούν να διανυκτερεύσουν υπάρχει χώρος σε αίθουσα του σχολείου, αρκεί ο υπνόσακος και ένα υπόστρωμα.

Κυριακή 29.5.2011
10.00 Τεχνική κατάρτιση (θα έχουν την ευκαιρία οι συμμετέχοντες να βελτιώσουν την τεχνική τους και να λύσουν πιθανές απορίες)
14.00 Γεύμα προσφορά του Τμήματος: θα στηθεί ψησταριά και θα ψήσουμε πασέτες, θα υπάρχει επίσης σαλάτα. Παρακαλούνται οι συμμετέχοντες να έχουν τα προσωπικά τους σκεύη (μαχαιροπίρουνο, πιάτο).
16.00 λήξη.

Για την καλύτερη διοργάνωση της συνάντησης, παρακαλούμε να μας δηλώσετε τη συμμετοχή σας μέχρι και τις 18-5-2011, στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Τμήματος info@esecrete.eu αναγράφοντας και τα στοιχεία επικοινωνίας σας.

Πληροφορίες
Σκοντινάκης Γιάννης: 6979727837, skondinakis@gmail.com
Φωτεινάκης Κώστας 6977 861271, kfotinakis@gmail.com

Tags:

No comments yet.

Leave a comment