Canyoning στη Σαμοθράκη…


Warning: simplexml_load_string(): Entity: line 1: parser error : Start tag expected, '<' not found in /home/www6vita/public_html/wp-content/plugins/picasna/picasna-functions.php on line 64

Warning: simplexml_load_string(): The Picasa API is deprecated. See https://developers.google.com/picasa-web/ for in /home/www6vita/public_html/wp-content/plugins/picasna/picasna-functions.php on line 64

Warning: simplexml_load_string(): ^ in /home/www6vita/public_html/wp-content/plugins/picasna/picasna-functions.php on line 64

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/www6vita/public_html/wp-content/plugins/picasna/picasna-functions.php on line 103

IMGP0392

«Αυτό, δεν είναι μόνο ένα δώρο για …. είναι για να σου θυμίζει τις όμορφες μέρες που περάσαμε στη Σαμοθράκη.

Για να σου θυμίζει τη «Συνάντηση Canyoning στη Σαμοθράκη». Αυτή τη γλυκιά ταλαιπωρία με τα πολύ πρωινά ξυπνήματα, τα πολλά ξενύχτια, και το πολύ κουβάλημα!!!

Να σου θυμίζει την ανατολή από το Κουφούκλιο, έχοντας ήδη ξεκινήσει τη πορεία για το Γυάλι, τη γνωριμία με τους Γάλλους στο καταφύγιο, τη προσμονή για το φαράγγι του Άγκιστρου, το τρομαγμένο γεράκι του φαραγγιού, τη 17μέτρη τσουλήθρα στη Γριά Βάθρα, τη προθυμία σου να φέρεις το φορείο στη διάσωση της Ειρήνης, τη τόλμη σου στα Jumps του Φονιά, το κατσικάκι στη λαδόκολλα, τους Γερμανούς που μόνο για Γερμανοί δεν φερόντουσαν, τις αναμονές από τη διέλευση  30 ατόμων στον Καταρράκτη του Κρεμαστού, το beach volley στην Παχιά Άμμο, περιμένοντας να κοπάσει ο καιρός, τη προσέγγιση του σκάφους στην άγρια παραλία του βάτου, τα όμορφα χρώματα των συντρόφων και των βάθρων της Σαμοθράκη στην τελευταία πια απογευματινή κατάβαση του Φονιά.

Πέρα, όμως …»

Απόσπασμα από γράμμα προς ένα φίλο

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, μη μπορώντας να αντισταθούμε, επισκεπτόμαστε το νησί της Σαμοθράκης. Ένα νησί που προσφέρεται, γιατί άλλο; Μα φυσικά για Canyoning. Τα πάνω από δέκα τεχνικά φαράγγια του νησιού αποτελούν κρυμμένα μυστικά για τον επισκέπτη που αποκαλύπτουν μια ακόμα υπέροχη πτυχή αυτού του πανέμορφου τόπου. Ένα νησί με υπέροχη φύση, με πολύ πράσινο, γεμάτο τρεχούμενα νερά, λίγες αλλά εκπληκτικές παραλίες, άγρια τοπία, αλλά και αρχαίες μυστηριακές λατρείες των Καβείρων.

Με αφορμή των εορτασμό δέκα χρόνων από την ίδρυση της Ιταλικής Ομοσπονδίας Canyoning (AIC), και επηρεασμένοι από την περσινή προβολή της ομάδας του ΠΟΑ στη διεθνή συνάντηση,  παρέα εκπαιδευτών Ιταλών θα επισκεφτούν τη Σαμοθράκη με σκοπό να επαναλάβουν ορισμένα από τα καλύτερα φαράγγια του νησιού.

Παρέα τους, θα βρεθούμε για να περάσουμε ορισμένες στιγμές χαλάρωσης ανάμεσα σε φίλους, αλλά και σκληρής εργασίας μιας και που τόσο τα μονοπάτια θέλουν εκ νέου εύρεση και άνοιγμα, όσο και οι ασφάλειες συντήρηση έχοντας καταστραφεί από τα πλημμύρες του χειμώνα.

Οι προτεινόμενες ημερομηνίες είναι Τρίτη 29 Ιουνίου απόγευμα οδικώς, και επιστροφή ξημερώματα Δευτέρας.

Οποίος φίλος λοιπόν θέλει να συμμετάσχει, ας επικοινωνήσει στο info@canyoningingreece.gr

Φωτογραφίες από προηγούμενες εξορμήσεις μας στο νησί:

Tags: ,

Wednesday, June 23rd, 2010 Εξορμήσεις

1 Comment to Canyoning στη Σαμοθράκη…

 1. Vasileios

  Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, μη μπορώντας να αντισταθούμε, επισκεπτόμαστε το νησί της Σαμοθράκης. Ένα νησί που προσφέρεται, γιατί άλλο; Μα φυσικά για Canyoning. Τα πάνω από δέκα τεχνικά φαράγγια του νησιού αποτελούν κρυμμένα μυστικά για τον επισκέπτη που αποκαλύπτουν μια ακόμα υπέροχη πτυχή αυτού του πανέμορφου τόπου. Ένα νησί με υπέροχη φύση, με πολύ πράσινο, γεμάτο τρεχούμενα νερά, λίγες αλλά εκπληκτικές παραλίες, άγρια τοπία, αλλά και αρχαίες μυστηριακές λατρείες των Καβείρων.
  Με αφορμή των εορτασμό δέκα χρόνων από την ίδρυση της Ιταλικής Ομοσπονδίας Canyoning (AIC), και επηρεασμένοι από την περσινή προβολή της ομάδας του ΠΟΑ στη διεθνή συνάντηση, παρέα εκπαιδευτών Ιταλών επισκέφτηκαν κατά το διάστημα 30/6 – 4/7 τη Σαμοθράκη με σκοπό να επαναλάβουν ορισμένα από τα καλύτερα φαράγγια του νησιού.
  Παρέα τους, και σε ρόλο οικοδεσπότη, βρεθήκαν τα μέλη του συλλόγους μας Βασίλης Μαργαρίτης, Δήμητρα Στέρπη, Κώστας Μπέκας, Θωμάς Δίτσας, όπως και ο φίλος Κώστας Γεωργιάδης από τον ΣΕΛΑΣ.
  Το εντατικό πενταήμερο, επιφύλαξε στην ομάδα στιγμές χαλάρωση αλλά και σκληρής εργασίας μιας και που τόσο τα μονοπάτια απαίτησαν εκ νέου εύρεση και άνοιγμα, όσο και οι ασφάλειες συντήρηση έχοντας πληγεί – καταστραφεί από τα πλημμύρες του χειμώνα.
  Η ομάδα επανέλαβε το γνωστό φαράγγι του Φονιά (30/6/10), το φαράγγι Γυάλι (2/7), το φαράγγι της Γριάς Βάθρας (1/7) και του Καραβίσιου Ρέματος (4/7) –γνωστό και ως «Καραγιαννάκη»-. Οι καταβάσεις πραγματοποιήθηκαν χωρίς ιδιαίτερα απρόοπτα και η συνεργασία με την ιταλική ομάδα ήταν άψογη. Η ποσότητα του νερού ήταν σχετικά χαμηλή κάνοντας εμφανή τα σημάδια της κλιματικής αλλαγής. Η πραγματοποίηση καταβάσεων την περίοδο της άνοιξης είναι πλέον εφικτή σε αντίθεση με ότι συνέβαινε πριν από μόλις λίγα χρόνια, όπου η ποσότητα των νερών της άνοιξης ήταν απαγορευτική.

  Εντύπωση μας έκαναν οι απόψεις του Mauriccio για την τοποθέτηση ενός νέου, για χρήση στο βουνό, τύπου βύσματος, ιδιαίτερα οικονομικού σε κατανάλωση ενέργειας και ως εκ τούτου ιδιαίτερα χρήσιμου σε επιχειρήσεις διάσωσης.

  Πολύτιμη υπήρξε η βοήθεια του Λευτέρη Ατζανού, κατοίκου της Αλεξανδρούπολης και δημοτικού σύμβουλου της Σαμοθράκης, ο οποίος μας συνόδευσε στα 3 εκ των φαραγγιών και μας βοήθησε στις οδικές και θαλάσσιες μετακινήσεις.

  Ιδιαίτερη χαρά έδωσε σε όλους μας η κατάβαση του φαραγγιού Γυάλι το οποίο θεωρείται ένα απ’ τα ομορφότερα της Ελλάδας. Με 3 ώρες πρόσβαση απ’ τον πλησιέστερο χωματόδρομο, 700m υψομετρικής διαφοράς, 40 περίπου καταβάσεις και κατάληξη σε μία παρθένα παραλία με θέα την Ιμβρο, είναι ένα εγχείρημα για έμπειρες ομάδες κατάβασης φαραγγιών, χρειάζεται μία γεμάτη μέρα και οργάνωση επιστροφής με βάρκα. Αν σε αυτά προσθέσει κανείς και το πιο κλειστό κομμάτι με άσπρο γρανίτη στο νησί, δημιουργείται μία κατάβαση με μοναδική αισθητική.

  Κλείνοντας θα ήθελα να προστεθεί ότι η Σαμοθράκη είναι ένα απ’ τα λίγα μέρη της Ελλάδας με επιφανειακό γρανίτη. Αυτό σε συνάρτηση με το έντονο ανάγλυφο του νησιού, των επιφανειακών νερών, της βλάστησης και της ιστορικής – θρησκευτικής σημασίας του, το καθιστούν ένα τόπο ιδιαίτερο τον οποίο οφείλουμε να προστατέψουμε. Η δραστηριότητα της κατάβασης των φαραγγιών, ως μέσο εξερεύνησης των πιο απόκρυφων σημείων του ορεινού όγκου, μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στη διαμόρφωση σεβασμού για το φυσικό τοπίο. Η διάδοσή της, μπορεί να συμβάλει στην προστασία του μοναδικού αυτού οικοσυστήματος…

 2. Vasileios on January 19th, 2011

Leave a comment