Ένα ΣΚ, με φαραγγάδες σε νησί…


Warning: simplexml_load_string(): Entity: line 1: parser error : Start tag expected, '<' not found in /home/www6vita/public_html/wp-content/plugins/picasna/picasna-functions.php on line 64

Warning: simplexml_load_string(): The Picasa API is deprecated. See https://developers.google.com/picasa-web/ for in /home/www6vita/public_html/wp-content/plugins/picasna/picasna-functions.php on line 64

Warning: simplexml_load_string(): ^ in /home/www6vita/public_html/wp-content/plugins/picasna/picasna-functions.php on line 64

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/www6vita/public_html/wp-content/plugins/picasna/picasna-functions.php on line 103

 

AIGINA 17-18 JULY 2010 b20100720_171

 

Μετά από 4-5 συνεχόμενα Σαββατοκύριακα γεμάτα με Canyoning, και εν μέσω θερινής περιόδου, αποφασίσαμε να γευτούμε τις χαρές της θάλασσας. Έτσι λοιπόν, άλλοι για Άνδρο τράβηξαν κι άλλοι για Αίγινα με κοινό όμως πρόγραμμα. Καφέ, πότο και πολύ θάλασσα.

Οι Γιώργος και Νίκος, σε πιο οικογενειακό περιβάλλον ταξίδεψαν για Άνδρο, προορισμό όπου συχνά πυκνά τραβάει τον Γιώργο. (Βλέπετε, 2 εβδομάδες μακριά, του είχε λείψει και ο Alombar!)

AIGINA 17-18 JULY 2010 b20100720_104Οι υπόλοιποι, ανάμεσα στις προτάσεις που έπεφταν βροχή δεν μπόρεσαν να αντισταθούν στη πρόσκληση της Βαρβάρας για φιλοξενία στο νέο εξοχικό της σπίτι στην Αίγινα. (Βαρβάρα η βεράντα σου μας μάγεψε και νομίζω θα βρεις το μπελά σου στο μέλλον).

Σαββατοκύριακο χαλαρό λοιπόν, χωρίς έννοιες, εξοπλισμούς και λοιπά οργανωτικά θέματα. Γίνεται; Δεν γίνεται. Έτσι εναλλακτικοί τρόποι για να περάσουμε τις ώρες μας έπεσαν στο τραπέζι.

AIGINA 17-18 JULY 2010 b20100720_58Ενόψει ταξιδιού καταδυτικής φύσεως μελών της παρέας στις Μαλβίδες, η παραμονή μας στο νησί αποτέλεσε ευκαιρία για απόκτηση αφενός περαιτέρω εμπειρίας των πιο αρχάριων φίλων και αφετέρου δέσιμο της καταδυτικής ομάδας.

Από την άλλη, με την παρουσία των εμπειρότερων δυτών Νίκου, Σταύρου και κάθε είδους καταδυτικού εξοπλισμού (Recreational και Technical) με ότι πολυπλοκότητα και μπερδέματα αυτό συνεπάγεται, το ΣΚ αποτέλεσε εξίσου ευκαιρία και για ‘μένα να ξεκαθαρίσω μερικές από τις μπόλικες απορίες μου.

Έτσι λοιπόν η μισή παρέα φορτώνοντας καμιά 15αριά μπουκάλες αναχώρησε το Σαββάτο με αυτοκίνητα για Αίγινα, ενώ οι πιο τολμηροί ή ανίδεοι για τα χτυπήματα που τους περιμένουν, αψήφησαν τα 6Bf και με το μισθωμένο φουσκωτό σκάφος ταξίδεψαν για Αίγινα.

Το χαλαρό πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου, τουλάχιστον στην δική μας υπό-ομάδα έκανε την εμφάνιση του από νωρίς. 20 λεπτά μετά την προκαθορισμένη ώρα συνάντησης, η υπηρεσία τηλεφωνικής αφύπνισης πετάει έντρομα τα μέλη του πληρώματος από τα κρεβάτια του. Μαζεύοντας τον χαμένο χρόνο και κατόπιν ανεφοδιασμού τροφίμων για το σκάφος κατά τις 08:30 βρισκόμαστε στο παρκινγκ σκαφών στο Λαγονήσι. Γραφειοκρατικές διαδικασίες για την παραλαβή, ένας σωρός ερωτήσεων προς το Σάκη και με αμείωτο ενθουσιασμό και απορία ψάχνουμε το δρόμο για Ποθητό, Φλέβες, Αίγινα.

Το κύμα αρκετό στο πήγαινε, περιορίζει τη κίνηση του σκάφους. Ο Σάκης, γνώστης του τι θα αντιμετωπίσουμε μας προμηθεύει με το μεγαλύτερο σκάφος στην ίδια τιμή, βελτιώνοντας την πλεύση μας. Οι μη μαθημένοι, ταλαιπωρούνται στην αρχή αλλά γρήγορα βρίσκουν τη θέση τους στα πρυμνά του σκάφους. Η αμεσότητα με τη θάλασσα που σου παρέχει το μικρό σκάφος, ανταμείβει τη ταλαιπωρία. Στο μπράτσο αυτό συνεπιβάτες οι Δήμητρα, Δημήτρης, Νίκος και Αλεξάνδρα.

AIGINA 17-18 JULY 2010 b20100720_95Μετά από κάνα δίωρο κι έχοντας κάνει την πρώτη βουτιά σε μικρό ορμίσκο στην πίσω πλευρά της Πέρδικας, καταφτάνουμε στο μικρή προβλήτα του Μαραθώνα. Η αγωνία των φίλων τους έχει κατεβάσει στο λιμανάκι, όπου βοηθώντας στα δεσίματα, μας οδηγούν στο σπίτι ψηλά στο λόφο.

Ξενάγηση! Η βεράντα δεξιά με την αιώρα, η βεράντα αριστερά, το ανατολίτικο δωμάτιο κι άλλα. Καφέδες και τα γλυκά της Κλαίρης που προστίθεται στην παρέα ως προετοιμασία για το μπάνιο.

AIGINA 17-18 JULY 2010 b20100720_19

Κατόπιν τηλεφωνικής αδείας από το τοπικό Λιμενικό τμήμα, καμία 10αριά άτομα και όλος ο καταδυτικός εξοπλισμός, ταξιδεύουν για το απέναντι νησάκι της Μονής. Καθώς ασυμβίβαστοι με την ιδέα του χαλαρώματος, αγκυροβολούμε υπήνεμα αρόδου και ξεκινάμε τις προετοιμασίες.

Χωρίς να χάνουμε χρόνο απλώνουμε τα καταδυτικά. Κάθε λογής μπουκάλες, σπειρώματα, BCD και ρυθμιστές βρίσκονται πάνω στο σκάφος! Τόσες εναλλακτικές που πιο εύκολα θα έφτιαχνες παζλ 1000 κομματιών, παρά θα μόνταρες με όλα αυτά τα διαφορετικά συστήματα εξοπλισμούς για όλους. Γρήγορα διαπιστώνοντας ότι 9-10 άτομα με το υλικό που διαθέτουμε δεν μπορούμε να βουτήξουμε ταυτόχρονα, χωριζόμαστε σε ομάδες. Τι ομάδες δηλαδή; Στην πρώτη ομάδα ζευγάρι εγώ με την Κλαίρη, solo βουτιά ο Νίκος, solo και ο Σταύρος. Το δεύτερο group-άκι θα βουτήξει πιο οργανωμένα – όλοι μαζί.

AIGINA 17-18 JULY 2010 b20100720_241

Ο βυθός στο συγκεκριμένο μέρος δεν μας πρόσφερε τίποτα το σπουδαίο. Μέτριο βάθος, ζεστό νερό, πολλά υποβρύχια σκουπίδια από τους «σκαφάτους» μεταξύ των πολλών οστράκων. Τόσο μεγάλη συγκέντρωση από κοχύλια δεν είχα συναντήσει στο παρελθόν. Εξαντλούμε τον αέρα και μετά από τις στάσεις προληπτικής αποσυμπιέσης, αναδυόμαστε ξανά στο σκάφος. Σειρά τώρα έχει η υπόλοιπη παρέα που ανυπομονεί. Το πλάνο για αυτούς έχει αναλάβει ο Νίκος που περιλαμβάνει πληθώρα ασκήσεων για τον έλεγχο της πλευστότητας.

Καιρός να δοκιμάσουμε την θερμοκρασία των ροφημάτων στο ψυγείο. Αράζοντας στους πλωτήρες του σκάφους, αρχίζουμε τις ιστορίες. Η παρέα έχει πολλά να πει. Γρήγορα από τις καταδυτικές ιστορίες, περνάμε στα ποταμίσια, στα ομοσπονδιακά, στα ορειβατικά. Καμιά ώρα μετά η Σίλα πετώντας το μπαλόνι, λήγει και τη βουτιά της δεύτερης ομάδος με ασφάλεια.

 

AIGINA 17-18 JULY 2010 b20100720_27Έχει πια απογευματιάσει για τα καλά Τα σχέδια της φιλόξενης Βαρβάρας μας οδηγούν να μαγειρέψουμε παρεϊστικα στη βεράντα του σπιτιού. Πριν απ’ αυτό, ο γυρισμός την ώρα του δειλινού και το δέσιμο του σκάφους με το τελευταίο φως, μου θυμίζουν τα παιδικά μου χρόνια στο τρεχαντήρι του παππού. Όλη μέρα παραμονή στη θάλασσα και αναζήτηση ήρεμων λιμανιών την ώρα που σουρουπώνει.

AIGINA 17-18 JULY 2010 b20100720_68

 

Ο Νίκος, μυεί τον Μάρκο στα μυστικά των Bars. Ο Μάρκος, αφού μαθαίνει τα κόλπα, με την ίδια φροντίδα όπως και στις εκδρομές μας ποτίζει αυτή τη φορά με Mojito.

Σε λίγο η Spaghetti με τα ψημένα λαχανικά σερβίρεται στη βεράντα. Η παρέα γεμάτη με εικόνες από τη μέρα που πέρασε αρνείται τη βραδινή ζωή της Αίγινας. Η επόμενη μέρα μας περιμένει από νωρίς σε κάποια παραλία.

 

 AIGINA 17-18 JULY 2010 b20100720_109AIGINA 17-18 JULY 2010 b20100720_91AIGINA 17-18 JULY 2010 b20100720_101

Όπως και εγένετο! Αφού σηκώσαμε το μισό φούρνο της περιοχής για να δοκιμάσουμε τα είδη του, μαζέψαμε τα απανταχού πεταμένα πράγματά μας και αναχωρήσαμε για το νησάκι της Μονής. Αυτή τη φορά η πλεύση μας Ανατολική προς αναζήτηση κάποιας υπήνεμης παραλίας. Χωρίς να χάσουμε χρόνο, ο πρώτος κόλπος στο διάβα μας, τερματίζει τη προσπάθεια αυτή. Πλησιάζουμε και δένουμε στα βράχια, φουντάροντας παράλληλα πρύμνα. Παραλία δεν υπάρχει, αλλά ποιος νοιάζεται για αυτό;

AIGINA 17-18 JULY 2010 b20100720_138

Φαραγγάδες η παρέα, σκαρφαλώνουν στα γύρω βράχια και επιδίδονται σε jumps με το κιλό… Δεύτερη και τρίτη φορά, όλο και πιο ψηλά.

Παράλληλα με ανάστροφη της χθεσινής μέρας σειρά, στήνουμε τους εξοπλισμούς κατάδυσης. Ο ορμίσκος εκεί μας ανταμείβει με τη πλούσια ζωή, τα απότομα βάθη και τις πολλές προς εξερεύνηση σπηλιές του. Αφήνοντας εκκρεμότητες για την επόμενη φορά -απαραίτητες για να επισκεφτούμε ξανά το μέρος- συνεχίζουμε αριστερόστροφα το AIGINA 17-18 JULY 2010 b20100720_273περίπλου του νησιού, περνώντας από το χαρακτηριστικό φάρο της Ανατολικής πλευράς. Με δημοκρατικές διαδικασίες ο καφές στη μοναδική παραλία του νησιού κερδίζεται, παρέα με παρατήρηση του πληθυσμού των «άγριων» ζώων του νησιού. Χάιδεμα λοιπόν ελαφιών και παγωνιών και πλεύση για απέναντι. Σε αυτή τη διαδρομή, στα στενά του Αργοσαρωνικού με καλό πια καιρό, παρατηρεί κανείς τα κάθε λογής πλεούμενα στην Ελλάδα, μία κατεξοχήν ναυτική χώρα.

AIGINA 17-18 JULY 2010 b20100720_295Σύντομο φαγητό, οργάνωση του σκάφους όπου με τις τελευταίες ηλιαχτίδες να φωτίζουν τα απόνερα μας, στοχεύουμε τις Φλέβες. Παιχνίδι με τον ήλιο που από την μία όσο απομακρυνόμαστε από τις πλαγιές της Μονής ελπίζουμε ότι θα φανεί για τελευταία φορά, ενώ από την άλλη η φυσική κίνηση που τον βυθίζει στην πίσω πλευρά. Το μόνο που μας μένει, η εικόνα του να ηλεκτρίζει το περίγραμμα του νησιού, πριν οδηγήσει τη πλεύση μας να εξαρτάται από τους φανούς των άλλων σκαφών.

Το καλά εξοπλισμένο φουσκωτό κάνει τη ζωής μας εύκολη, με τα συστήματα εύρεσης στίγματος και ναυσιπλοΐας να μας οδηγούν στη γλίστρα που θα το παραδώσουμε. Το strobe σινιάλο του φακού του πιτσιρικά που μας προσελκύει σαν σύγχρονη σειρήνα στο σημείο που πρέπει. Ευθυγράμμιση με το τρέιλερ και μια τελευταία γκαζιά πριν βρεθούμε να κινούμαστε πάνω στις ρόδες.

Το ταξίδι με το σκάφος, η ξεκούραση και το χαλαρό πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου χωρίς την ευθύνη της συνοδείας κόσμου αλλά και η ευχάριστη παρέα φίλων, με οδηγεί να ανανεώσω για το άμεσο μέλλον το ραντεβού, με ένα νέο δελτίο απόπλου.

AIGINA 17-18 JULY 2010 b20100720_314

Φωτογραφίες από την εξόρμηση μπορείτε να δείτε, πατώντας στην ακόλουθη φωτογραφία.

Tuesday, July 27th, 2010 Εξορμήσεις

No comments yet.

Leave a comment