Βασίλειος Μαργαρίτης

canyoningingreece-vasilis-photoΓεννημένος στην Αθήνα στις 17/11/1978 από μικρή ηλικία μέσα από τον προσκοπισμό έρχεται σε επαφή με το φυσικό περιβάλλον. Η ζωή στο ύπαιθρο ολοένα τον κερδίζει, και παράλληλα με τις σπουδές του στο πολυτεχνείο, πληθώρα εξορμήσεων σε θάλασσες, βουνά και ποτάμια γεμίζουν το πρόγραμμα του.


Μέλος του ΠΟΑ, έχοντας παρακολουθήσει αρκετές σχολές της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας Αναρρίχιησης  (EOOA) πραγματοποιεί διασχίσεις, αναβάσεις και αναρριχήσεις σε όλα σχεδόν τα βουνά της Ελλάδος αλλά και στο Ιράν, στην Κένυα, στην Αργεντινή, στη Χιλή, στα Ιμαλάϊα, στις Γαλλικές, Ελβετικές και Ιταλικές Άλπεις.


Επαγγελματίας Οδηγός ποταμού πιστοποιημένος από την Διεθνή Ομοσπονδία Rafting (IRF) ταξιδεύει σε πολλά ποτάμια πραγματοποιώντας καταβάσεις με Raft και kayak, ενώ παράλληλα ασχολείται με την διάσωση σε ορμητικά νερά, την κατάδυση, την ιστιοπλοΐα, το ορειβατικό σκι, το ραδιόερασιτεχνισμό, τον προσκοπισμό, τις πρώτες βοήθειες και τη φωτογραφία.

Συμμετέχοντας στην πρώτη σχολή του Ελληνικού Συλλόγου Εξερεύνησης Φαραγγιών (ΕΣΕΦ) μυείται στις σύνθετες τεχνικές καταβάσεων, και έκτοτε πραγματοποιεί ασφαλίσεις και επαναλήψεις τεχνικών φαραγγιών, οργανώνοντας συλλογικές καταβάσεις ή συμμετέχοντας σε εθνικές και διεθνείς συναντήσεις στην Ελλάδα και το Εξωτερικό (Αυστρία, Σλοβενία, Ιταλία, Νεπάλ,Cabo Verde).


Τον Ιούνιο του 2006 συμμετέχει στην πρώτη σχολή Διάσωσης σε Τεχνικά Φαράγγια που οργανώνεται από τον ΕΣΕΦ, σε συνεργασία με τη Γαλλική Σχολή Canyoning (EFC) με εκπαιδευτές τους Frank Jourdan, Jean Francois Florina, και Phillip Auvaro, λαμβάνοντας παράλληλα τον τίτλο του Βοηθού Εκπαιδευτή Canyoning από την Γαλλική Ομοσπονδία (Initiateur EFC). Το καλοκαίρι του 2008 συμμετέχει στην πρώτη ελληνική σχολή Εκπαιδευτών Canyoning που οργανώνεται από την Γαλλική Σχολή με εκπαιδευτή τον Laurent Publan, αποκτώντας τον τίτλο του Moniteur της Γαλλικής Ομοσπονδίας, ενώ το φθινόπωρο του 2012 παρακολουθώντας το 1ο IVS Instactor lv 3 της ICOPRO, λαμβάνει τον αντίστοιχο τίτλου εκπαιδευτή.


 

Για την ανάπτυξη του Canyoning, εκλέγεται και συμμετέχει σε Διοικήσεις Σωματείων, ενώ επιλέγεται για την στελέχωση της Επιτροπής  Διάσχισης Φαραγγιών της Σπηλαιολογικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (2008-2011), οργανώνοντας πλήθος εκδηλώσεων καθώς και στην Επιτροπή Φαραγγοδιάσωσης.


Η αγάπη του για την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο τον οδηγούν στην ενασχόληση με την διάσωση και την εκπαίδευση στο χώρο αυτό, διδάσκοντας αφιλοκερδώς σε πληθώρα συλλογικών και ομοσπονδιακών σχολών, ενώ ως εκπαιδευτής και συνεργάτης της ICOPRΟ συνοδεύει, εκπαιδεύει και μυεί δεκάδες νέους στο κόσμο των φαραγγιών παρέχοντας διεθνή πιστοποίηση.