Δημήτρης Καραγιάννης

face_karagiannis O Δημήτρης Καραγιάννης γεννήθηκε το 1969 στην Ρόδο. Σπούδασε ψυχολογία και οικονομικά και είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

 Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του ΦΟΣ και έχει θητεύσει στις παρακάτω διοικητικές θέσεις: μέλος του ΔΣ του ΦΟΣ και έφορος εκπαίδευσης από το 2002 έως το 2009,  μέλος του Δ.Σ. του ορειβατικού συλλόγου ΟΦΒΘ (Όμιλος Φίλων Βουνού και Θάλασσας) με καθήκοντα εφόρου ορειβασίας, μέλος του Δ.Σ. της Σπηλαιολογικής Ομοσπονδίας Ελλάδος με καθήκοντα ειδικού γραμματέα, μέλος της “επιτροπής διάσχισης και εξερεύνησης φαραγγιών” της ΣΟΕ.

Σήμερα συμμετέχει ως στην  ”επιτροπή εκπαίδευσης” της ΣΟΕ και είναι Γραμματέας της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Σχολής.

Από τα παιδικά του χρόνια συμμετέχοντας συμμετέχει στο προσκοπικό κίνημα και μαθαίνει να αγαπά την Φύση και την δράση σε αυτήν. Παρακολουθεί σεμινάρια Αʼ και Β’ επιπέδου σπηλαιολογίας στην Ελληνική Σπηλαιολογική Εταιρεία (ΕΣΕ).Σεμινάρια στελεχών στον ΣΠΕΛΕΟ. Σχολή Αναρρίχησης, Χειμερινού Βουνού και Υψηλού Βουνού με εκπαιδευτή το Παναγιώτη Κοτρωνάρο. Σχολή κατάβασης φαραγγιών οργανωμένα από τον ΣΕΛΑΣ και με εκπαιδευτή τους Κώστα Αδαμόπουλο, Γιώργο Ανδρέου και Νίκο Μητσάκη  (2003). Γίνεται Initiateur σε Φαράγγια της FFS (2006).

Παρακολουθεί με επιτυχία σχολή διάσωσης σε φαράγγια από εκπαιδευτές της FFS (2006). Ορισμός ως Βοηθός Εκπαιδευτής στην κατάβαση φαραγγιών της και Εκπαιδευτής Σπηλαιολογίας από την Σπηλαιολογική Ομοσπονδία Ελλάδος (2009). Επίσης το 2009 γίνεται  Full Cave Diver της PSAI.

Η ορειβατική του εμπειρία περιλαμβάνει αναβάσεις στα περισσότερα ελληνικά βουνά, χειμώνα και καλοκαίρι, καθώς και σημαντικά ευρωπαϊκά, αναρριχήσεις σε πολλές διαδρομές (βουνού, αθλητικές, παραδοσιακές κτλ), αναρριχήσεις σε χειμερινό πεδίο, παγοαναρριχήσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό και άνοιγμα δεκάδων αναρριχητικών διαδρομών.

Ως σπηλαιολόγος έχει επαναλάβει τα περισσότερα από τα σημαντικά ελληνικά σπήλαια και σπηλαιοβάραθρα, είτε με αποστολές του ΦΟΣ, είτε του ΣΕΛΑΣ καθώς και άλλων σπηλαιολογικών συλλόγων (ΣΠΕΛΕΟ, ΣΠΟΚ, Ποσειδών, Σ-ΟΚ, ΕΣΕ, ΕΣΕΘ Χείρων). Υπήρξε πολλές φορές αρχηγός σε εξερευνητικές αποστολές του ΦΟΣ και εκπαιδευτής στα σεμινάρια Α΄ και Β΄ επιπέδου του από το 2002 έως το 2009. Τέλος συμμετέχει στην Σπηλαιοδιάσωση ως Ομαδάρχης με συμμετοχή σε δεκάδες ασκήσεις αλλά και πραγματικά περιστατικά τόσο σε σπήλαια όσο και σε φαράγγια.

Η εμπειρία του στη κατάβαση φαραγγιών περιλαμβάνει  την συμμετοχή του ως Βοηθού Εκπαιδευτή στην 3η σχολή Canyoning και Εκπαιδευτή στην 4η που οργάνωσε ο ΕΣΕΦ. Κατόπιν σε τρία σχολεία που οργάνωσε ο ΣΕΛΑΣ και σε όλα που οργανώθηκαν  από τον  ΦΟΣ. Έχει επαναλάβει τα σημαντικότερα ελληνικά φαράγγια. Έχει ανοίξει ως αρχηγός έξι νέα φαράγγια και έχει βελτιώσει το αρμάτωμα πολλών άλλων. Το 2004 έχει ένα σοβαρό τραυματισμό στην κατάβαση του Γοργοπόταμου (κάταγμα έξω σφυρού).