Δήμητρα Στέρπη

Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23 Φεβρουαρίου 1985. Από μικρή ηλικία, παρέα με τον αδερφό και τους γονείς της, ταξιδεύει συχνά και γνωρίζει την Ελλάδα. Στα ταξίδια αυτά, έρχεται σε επαφή και με το φυσικό περιβάλλον όπου γεύεται τις ομορφιές του’ μαθαίνει να το αγαπά και να το σέβεται.

Κατά την διάρκεια των φοιτητικών της χρόνων, η ενασχόληση αυτή ολοένα εδραιώνεται στον ελεύθερό της χρόνο. Στην αρχή, πραγματοποιεί εξορμήσεις με συμφοιτητές και παρέες, ενώ στη συνέχεια αναζητεί, πιο τεχνικές, πιο δύσκολες, πιο βουνίσιες διαδρομές και προσεγγίζει διάφορα ορειβατικά σωματεία. Ανάμεσά τους, σύντομα ξεχωρίζει η παρέα του ΠΟΑ όπου και εγγράφεται.

Η πρώτη επαφή με το Canyoning δεν αργεί. Γίνεται στα πλαίσια μιας σχολής του ΣΕΛΑΣ. Πρώτο φαράγγι, αυτό της Καλλιθέας που τη καλωσορίζει σε ένα νέο κόσμο. Νερό, στενά περάσματα, κατακόρυφες διαδρομές, περίεργοι εξοπλισμοί. ενώ θα ακολουθήσουν πολλές τεχνικές!!!

Στη συνέχεια, τα βήματα διαδέχονται το ένα το άλλο. Νέες σχολές, πιο σύνθετες τεχνικές, επαναλήψεις σε πολλά ελληνικά φαράγγια.

Την άνοιξη του 2010 συμμετέχοντας στην 2η Σχολή Initiateur που οργάνωσε η Σπηλαιολογική Ομοσπονδία Ελλάδος λαμβάνει το τίτλο του Βοηθού Εκπαιδευτή και έκτοτε αφοσιώνεται στην εκπαίδευση διδάσκοντας σε πληθώρα συλλογικών εκπαιδεύσεων.

Και ακόμα περισσότερα βήματα έπονται!!!

Επαναλήψεις φαραγγιών με σκοπό τη βελτίωση της υφιστάμενης ασφάλισης, συνοδεία ομάδων σε τεχνικά φαράγγια, καταβάσεις στο εξωτερικό. Φυσική εξέλιξη για όποιον αγαπά τη δραστηριότητα και αφοσιώνεται σε αυτή.

Σύντομη Δράση:

  • Καταβάσεις σε ελληνικά τεχνικά φαράγγια
  • Καταβάσεις σε φαράγγια στην Αυστρία, Σλοβενία, Ιταλία, Νεπάλ και Πράσινο Ακρωτήρι
  • Συμμετοχή σε πανελλήνιες & διεθνείς συναντήσεις Canyoning
  • Κατάβαση κατόπιν προσκλήσεως της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Έβρου για τη δημιουργία ταινίας σχετικής με το Canyoning στη Σαμοθράκη
  • Στελέχωση Δράσης Canyoning για συνοδεία 100 ανηλίκων στον Όλυμπο
  • Συμμετοχή σε περαστατικά έκτακτης ανάγκης και διάσωσης σε τεχνικά φαράγγια
  • Συμμετοχή σε σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών του Ερυθρού Σταυρού και της American Heart Association.