7η Πανελλήνια Συνάντηση Canyoning

panellinia AFISA 2 Η έβδομη πανελλήνια συνάντηση είναι γεγονός!!!

Η μεγαλύτερη εκδήλωση Canyoning που οργανώνεται από τον ΕΣΕΦ, και τελεί υπό την Αιγίδα της Σπηλαιολογικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, θα διεξαχθεί κατά το διάστημα 23 έως 25 Ιουλίου στην περιοχή του Ολύμπου.

Ο Όλυμπος τόσο μετά πανέμορφα πλατώματα και δάση, αλλά και τα τρεχούμενα νερά του ακόμα και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού θα φιλοξενήσει την 7η γιορτή του Canyoning.

Παρέες από κάθε γωνία της Ελλάδος με κοινή αγάπη τους για την ελληνική ύπαιθρο και κυριώς για τα φαράγγια που αυτή κρύβει θα συγκεντρωθούν τόσο για να επαναλάβουν μερικά από τα εντυπωσιακότερα ελληνικά φαράγγια, αλλά και για να γνωριστούν, να παρακολουθήσουν και να συζητήσουν σε θέματα γύρω από τη δραστηριότητα μας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης θα πραγματοποιηθούν καταβάσεις σε τεχνικά φαράγγια της περιοχής όπως επίσης και λοιπές εκδηλώσεις, όπως έκθεση φωτογραφίας, προβολές φωτογραφιών και Video, θεματικές παρουσιάσεις συλλόγων κλπ.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Παρασκευή:

17:00 –    Αφίξεις κατασκηνωτών

Σάββατο:

06:00 – 08:00 Αφίξεις κατασκηνωτών

08:00 – 10:00 Εγγραφές στη Γραμματεία

10:00 – 18:00 Καταβάσεις τεχνικών φαραγγιών

19:30              Καλωσόρισμα από την οργανωτική επιτροπή

20:00              Προβολή video – Ομιλίες από εκπροσώπους συλλόγων – Έκθεση φωτογραφίας.

Κυριακή:

06:00 – 08:00 Αφίξεις κατασκηνωτών

08:00 – 10:00 Εγγραφές στη Γραμματεία

10:00 – 18:00 Καταβάσεις τεχνικών φαραγγιών

19:30              Λήξη συνάντησης

Καταβάσεις τεχνικών φαραγγιών θα πραγματοποιηθούν στα ρέματα του Ορλιά, Ενιππέα, Κορομηλιάς και Αγίας Κόρης

Η γραμματεία της συνάντησης θα λειτουργεί επίσης και το Σάββατο 18:00-20:00

 

ΔΙΑΜΟΝΗ

Η περιοχή της κατασκήνωσης είναι κοντά στο στεγνό ρέμα της Αγίας Τριάδας. Ο χώρος είναι επίπεδος, ανάμεσα σε πλατάνια και υπάρχουν δύο κρήνες με τρεχούμενο νερό. Στα τέσσερα χιλιόμετρα από την κατασκήνωση υπάρχουν ταβέρνες και καφετέριες, ενώ από εκεί είναι εύκολη η πρόσβαση στα παραπάνω αναφερόμενα φαράγγια.

Όσοι συμμετέχοντες επιθυμούν να διαμείνουν σε δωμάτια, τα πλησιέστερα βρίσκονται στα χωρία Δίον και Λιτόχωρο

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ

Κινούμενοι στην Εθνική οδό προς Θεσσαλονίκη βγαίνουμε στο ΔΙΟΝ στην έξοδο Λιτόχωρο – Δίον. Ακολουθούμε τις πινακίδες έως το Δίον στα 9 Km. Το περνάμε και συνεχίζουμε ευθεία. Περνάμε την Καρύτσα και μετά από 3,2 km στρίβουμε αριστερά ακολουθώντας την πινακίδα Βροντού – Αγία Κόρη. Μετά από 7,8 km έχοντας περάσει τη Βροντού και ακολουθώντας τις πινακίδες προς Αγία Κόρη στρίβουμε δεξιά προς καταφύγιο Κρεβάτια – Αγία Τριάδα. Μετά από 100 μέτρα φτάνουμε στο χώρο της κατασκήνωσης.

ΚΑΤΑΒΑΣΕΙΣ ΦΑΡΑΓΓΙΩΝ

Κατά την συνάντηση, οι συμμετέχοντες μπορούν είτε σχηματίζοντας ομάδες να επαναλάβουν ανεξάρτητα κάποια από τα φαράγγια της περιοχής, είτε να συμμετάσχουν στις καταβάσεις που θα πραγματοποιηθούν από το διοργανωτή σύλλογο.

  • Ανεξάρτητες καταβάσεις

Το πρωί της κατάβασης ο υπεύθυνος κάθε ομάδας πρέπει να δηλώνει στη Γραμματεία το φαράγγι της επιλογής τους και τα μέλη της ομάδος. Με την έξοδο τους από το φαράγγι θα πρέπει είτε τηλεφωνικός, είτε στην γραμματεία της συνάντησης να ενημερώνει για την ολοκλήρωση της κατάβασης.

Από τη γραμματεία θα παρέχονται στον κάθε υπεύθυνο κατάβασης πλαστικοποιημένος χάρτης του φαραγγιού ο οποίος πρέπει να επιστρέφεται μετά το τέλος της κατάβασης.

Επιπλέον από τη γραμματεία θα παρέχονται πληροφορίες για το φαράγγι, τη διαδρομή, και τα μονοπάτια που θα ακολουθήσουν οι ομάδες

  • Συμμετοχή σε οργανωμένη κατάβαση

Όσοι εκ των συμμετεχόντων επιλέξουν να συμμετάσχουν στην οργανωμένη κατάβαση από τον ΕΣΕΦ, θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή, έως τις 09:00 κάθε πρωί. Για αυτού του είδους τις καταβάσεις θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητα, όπως επίσης και όριο συμμετοχής, ανάλογο του επιπέδου της ομάδος, και του φαραγγιού που θα επιλεγεί.

Συμμετέχοντες που δεν διαθέτουν δικό τους εξοπλισμό δύναται να προμηθευτούν από τον ΕΣΕΦ αποστέλλοντας email στο info@esef.gr έως τις 21/7 στο info@esef.gr

 

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Όσοι συμμετέχοντες ή σύλλογοι επιθυμούν θα έχουν τη δυνατότητα να προσκομίσουν διαφημιστικό υλικό το οποίο θα τοποθετηθεί στο χώρο της γραμματείας για ενημέρωση των συμμετεχόντων στη συνάντηση.

Επίσης οι σύλλογοι μπορούν να αποστείλουν Video μικρής διάρκειας το οποίο θα προβληθεί κατά τη διάρκεια παρουσίασης το απόγευμα του Σαββάτου. Τα υπόψη Video πρέπει να αποσταλούν ζιπαρισμένα έως 20/7 στο e-mail m.moutsopoulos@yme.gov.gr

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην έκθεση φωτογραφίας, θα πρέπει να αποστείλουν μέχρι τρεις (3) φωτογραφίες ανά συμμετέχοντα, στο παραπάνω αναφερόμενο E-mail μέχρι 20/7 για να προλάβουμε να τις εκτυπώσουμε.

Για τους συμμετέχοντες στην έκθεση φωτογραφίας θα υπάρχει μικρό δωράκι από τον ΕΣΕΦ.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Το κόστος συμμετοχής είναι πέντε (5) ευρώ ανά άτομο, στο οποίο περιλαμβάνεται και πρωτότυπο αναμνηστικό δώρο. Ακόμη θα υπάρχουν αναμνηστικά μπλουζάκια για τη συνάντηση. Το κόστος τους για όσους θελήσουν να το αγοράσουν είναι επτά (7) ευρώ.

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Μουτσόπουλος Μανώλης            6974 389526

Δημητριάδη Αντωνέλλα               6977 594047

Μαργαρίτης Βασίλης                  6973 352579

Βεντουρή Φραντζέσκα                 6977 976000

Tags: ,

No comments yet.

Leave a comment