Εξόρμηση στο Μέγα Ρέμα Κνημίδας – 27.06.2011


Warning: simplexml_load_string(): Entity: line 1: parser error : Start tag expected, '<' not found in /home/www6vita/public_html/wp-content/plugins/picasna/picasna-functions.php on line 64

Warning: simplexml_load_string(): The Picasa API is deprecated. See https://developers.google.com/picasa-web/ for in /home/www6vita/public_html/wp-content/plugins/picasna/picasna-functions.php on line 64

Warning: simplexml_load_string(): ^ in /home/www6vita/public_html/wp-content/plugins/picasna/picasna-functions.php on line 64

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/www6vita/public_html/wp-content/plugins/picasna/picasna-functions.php on line 103

Με αφορμή τις αρκετές βροχοπτώσεις της φετινής άνοιξης, και πριν προλάβει το φαράγγι να στερέψει, τη περασμένη Κυριακή επισκεφτήκαμε με μαθητές και φίλους το φαράγγι Μέγα Ρέματος στη Κνημίδα.

Οι επιλογές που σου προσφέρει το εν λόγω φαράγγι πολλές’

Η ζεστή μέρα και η διάθεση μας για άλματα και τσουλήθρες, μας οδηγούν στο Β΄ τμήμα του φαραγγιού με καμία 20αρία καταβάσεις.

Το φαράγγι στην αρχή σε υποδέχεται με 2-3 μικρές καταβάσεις, μέχρις ότου φτάσεις στη πρώτη διαφυγή. Από εκεί συνεχίζει με άλλα τόσα έως το σημείο που της υδρορροής. Στο τμήμα αυτό, αν και φερτά υλικά έχουν «μπαζώσει» τις 2-3 βάθρες, σου δίνεται η δυνατότητα για προσεκτικές βουτιές.

Εν συνεχεία, και για τα επόμενα σχεδόν δέκα rappel το Μέγα Ρέμα γίνεται πραγματικό φαράγγι. Στενό, με ψηλά τοιχώματα εκατέρωθεν και με απανωτές καταβάσεις, απαιτεί από εσένα ταχύτητα!!! Βάθρες διαδέχονται η μια τη άλλη, και μόνο λεπτές λουρίδες στην υπερχείλιση του καταρράκτη μπορούν να φιλοξενήσουν τα μέλη της ομάδας ή να αποτελέσουν το φυσικό βατήρα για το επόμενο άλμα ή τσουλήθρα.

Λογαριάζοντας και το ταξίδι της επιστροφής, βγαίνουμε από το φαράγγι στην επόμενη οργανωμένη διαφυγή, και περπατάμε σε πλούσιο ανοιξιάτικο ανθισμένο τοπίο μέχρι το εκκλησάκι της εκκίνησης.

Ευχαριστώ τους Δήμητρα Στέρπη, Γιώργο Αγγελόπουλο, Στάθη Λιχούδη, Κατερίνα Μανέττα, Νίκο Παγκάκη, Αλέξανδρο Ασημακόπουλο που υποστήριξαν τη κατάβαση αυτή.

Φωτογραφίες από την εξόρμηση μπορείτε να δείτε πατώντας πάνω στην ακόλουθη εικόνα:

 

Wednesday, June 29th, 2011 Εκδρομές

No comments yet.

Leave a comment