Συμμετοχή στη 12ή Σχολή Μεγάλων Δράσεων Υπαίθρου του Σώματος Ελλήνων προσκόπων


Warning: simplexml_load_string(): Entity: line 1: parser error : Start tag expected, '<' not found in /home/www6vita/public_html/wp-content/plugins/picasna/picasna-functions.php on line 64

Warning: simplexml_load_string(): The Picasa API is deprecated. See https://developers.google.com/picasa-web/ for in /home/www6vita/public_html/wp-content/plugins/picasna/picasna-functions.php on line 64

Warning: simplexml_load_string(): ^ in /home/www6vita/public_html/wp-content/plugins/picasna/picasna-functions.php on line 64

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/www6vita/public_html/wp-content/plugins/picasna/picasna-functions.php on line 103

MILOPOTAMOS - SMDY 201020100525_182

Κατόπιν αιτήματος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, προς τον Πεζοπορικό Όμιλο Αθηνών για ανάληψη εκδήλωσης κατάβασης τεχνικού φαραγγιού στα πλαίσια της 12ής  Σχολής Μεγάλων Δράσεων Υπαίθρου και θετικής γνωμοδότησης της αρμόδιας επιτροπής σε θέματα Canyoning, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΟΑ αποφάσισε να αναλάβει την οργάνωση και υλοποίηση της εκδήλωσης.

Η δραστηριότητα παρασχέθηκε αφιλοκερδώς προς το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, με στόχο τη συνέχιση συνεργασίας με αυτό, καθώς επίσης και την γνωστοποίηση της δραστηριότητας του Canyoning σε ενήλικες βαθμοφόρους Ανιχνευτών που συμμετείχαν. Τέτοιου είδους δραστηριότητες εμπλουτίζουν το προσκοπικό πρόγραμμα κάνοντας το ελκυστικό στους νέους, με στόχο να τους φέρουν από μικρή ηλικία κοντά στο φυσικό περιβάλλον.

Την οργάνωση της εκδήλωσης ανέλαβε ο Βασίλης Μαργαρίτης (ΠΟΑ), ο οποίος και συντόνισε την υλοποίηση της κατάβασης στο φαράγγι του Μυλοποτάμου στις 23 Μάιου 2010, ενώ την εξόρμηση υποστήριξαν τα ακόλουθα στελέχη εκπαίδευσης και απόφοιτοι του συλλόγου:

 • Σίμος Κοτσίνης
 • Νίκος Μπαλαφούτης
 • Μαρίνα Ανυφαντή
 • Μάρκος Κουφοπαντελής
 • Κώστας Παλαμαράς
 • Πάνος Αντωνίτσης
 • Αλέξανδρος Ασημακόπουλος
 • Χρήστος Μπουγιώτας (ΠΟΣΕΙΔΩΝ)

Στη εκδήλωση συμμετείχαν 40 άτομα συνολικά, εκ των οποίων 31 οι συμμετέχοντες Πρόσκοποι, όπου είχαν τη δυνατότητα να γευτούν και τους έξι τρόπους κίνησης σε τεχνικά φαράγγια: κολύμπι, περπάτημα σε νερό, ελεύθερη καταρρίχηση, άλματα και τσουλήθρες σε βάθρες και φυσικά, rappels.

Οι εντυπώσεις των συμμετεχόντων από το φαράγγι ήταν απερίγραπτες, αφού η δραστηριότητα αποτέλεσε μοναδικό βίωμα για αυτούς.

Ευχαριστούμε τους κκ Μίλτο Φαρμάκη και Σωτήρη Μαρούδα Αρχηγό και Υπαρχηγό της Σχολής αντίστοιχα για την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν για τη διεξαγωγή της δραστηριότητας, τη φιλοξενία στη φοβερή παραλία του Μυλοποτάμου, και τις στιγμές που περάσαμε για άλλη μια φορά παρέα.

Φωτογραφίες από την εξόρμηση:

 

Tags: , ,

Tuesday, May 25th, 2010 Εξορμήσεις

4 Comments to Συμμετοχή στη 12ή Σχολή Μεγάλων Δράσεων Υπαίθρου του Σώματος Ελλήνων προσκόπων

 1. Απίστευτη εμπειρία.
  Μεγάλο ευχαριστώ στο Βασίλη και τα άλλα παιδιά.

 2. Yiannis Soueref on May 25th, 2010
 3. Ως αρχηγός της 12ης Σχολής Μεγάλων Δράσεων Υπαίθρου αισθάνομαι την ανάγκη να πώ ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Βασίλη Μαργαρίτη και τους συνεργάτες του για την υπέροχη εμπειρία που μας προσέφεραν. Κινήσεις σαν κι’ αυτές μας δίνουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουμε πρωτόγνωρες και συναρπάστικές δραστηριότητες με απόλυτη ασφάλεια, εμπλουτίζοντας το προσκοπικό πρόγραμμα.
  Να είστε πάντα καλά
  Μίλτος Φαρμάκης

 4. Miltos Farmakis on May 26th, 2010
 5. Υπέροχη και ανεπανάληπτη εμπειρία. Η ομάδα του Βασίλη πρόσφερε τις γνώσεις της και εγγυήθηκε την ασφάλεια για την δραστηριότητα στο φαράγγι. Πραγματικά συγχαρητήρια και ένα μεγάλο ευχαριστώ για τις όμορφες στιγμές που ζήσαμε…

 6. xristos on May 26th, 2010
 7. Ηταν η συγκλονιστικοτερη εμπειρια της ζωης μου μεχρι τωρα… Μετα απο αυτη την πρωτη γευση του canyoning πιστευω πως αρκετοι απο εμας θα το επιχειρησουμε ξανα κι εγω μαζι φυσικα..!!! Με ποιον τροπο να ευχαριστησεις καποιον που σου εχει προσφερει τετοιου ειδους εμπειριες? Το ευχαριστω ειναι λιγο για τον Βασιλη και τα υπολοιπα παιδια…!! Εις το επανιδειν λοιπον… Γεια χαρα!!!
  Γεωργια Ιορδανιδου

 8. Iordanidou Georgia on May 30th, 2010

Leave a comment