Συμμετοχή στην 7η Διεθνή συνάντηση Canyoning στη Βόρεια Ιταλία.

Κατά το διάστημα 1 – 10 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε η 7η διεθνής κατασκηνωτική συνάντηση Canyoning (Raduno) στην Ιταλία. Η συνάντηση οργανώθηκε από την Ιταλική Ομοσπονδία Canyoning (AIC) προσελκύοντας εκατοντάδες συμμετέχοντες από διάφορες περιοχές της χώρας, αλλά και από 18 διαφορετικές χώρες, όπως Ελλάδα, Πολωνία, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Αυστρία, Σλοβενία, Ολλανδία, Αυστραλία, Βραζιλία

Η συνάντηση έλαβε μέρος στο μικρό χωρίο “Chiusaforte“, της καταπράσινης περιοχής Friuli Venezia Giulia“, βόρεια της Udine, κοντά στα σύνορα με Σλοβενία και Αυστρία. Η προικισμένη περιοχή διαθέτει δεκάδες φαράγγια, με αρκετό νερό, μεγάλους καταρράκτες, αλλά και ποτάμια, βουνά, λίμνες, και γραφικά χωρία για όσους επιθυμούν να ασχοληθούν εκτός από canyoning σε άλλες δραστηριότητες.

Από Ελληνικής πλευράς στη συνάντηση συμμετείχαν μέλη του ΠΟΑ, του Ποσειδών του ΕΣΕΦ, του ΕΟΣ Χανιών της ΕΣΕ Κρήτης, και του ΠΟΕΦ, με 20 συμμετοχές, αυξάνοντας κατά πολύ την παρουσία Ελλήνων από κάθε προηγούμενη χρονιά.

Την ομάδα του ΠΟΑ αποτελούσαν οι:

 1. Μαργαρίτης Βασίλειος
 2. Στέρπη Δήμητρα
 3. Μπαλαφούτης Νικόλαος
 4. Βεντούρη Φραντζέσκα
 5. Μιχάλακας Ηλίας
 6. Παπαδοπούλου Σίλα
 7. Ασημακόπουλος Αλέξανδρος
 8. Σταύρος Αποσπόρης
 9. Χρήστος Μπουγιώτας

Ο καλός καιρός, η άρτια οργάνωση των διοργανωτών (έκδοση οδηγών Canyoning, διανομή χαρτών, πληροφόρηση, ασφάλιση φαραγγιών, οργάνωση εκδηλώσεων), και η πλούσια σε φαράγγια περιοχή, βοήθησαν να επαναληφθούν τα ακόλουθα φαράγγια από την ως άνω ομάδα:

 1. RIO MLINARICA
 2. RIO LAVARIE
 3. RIO FAVARINIS
 4. RIO CHIANTONE και Βμέρος RIO VINADIA
 5. RIO CUESTIS
 6. RIO FRONTIZZON

Επιπλέον μέλη της ομάδας συμμετείχαν σε λοιπές εκδηλώσεις, όπως κατάβαση τεχνικού φαραγγιού αποκλειστικά από γυναικεία ομάδα, επίδειξη διάσωσης σε τεχνικό φαράγγι από την Ιταλική ομάδα διάσωσης, νυχτερινή κατάβαση τεχνικού φαραγγιού, προβολές και παρουσιάσεις.

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων και συγκεκριμένα την βραδιά αφιερωμένη στις διεθνείς συμμετοχές, η αποστολή του ΠΟΑ, πρόβαλε το Ντοκιμαντέρ «Δρόμοι του Νερού» του σκηνοθέτη Χρήστου Μπαρού με καταβάσεις από φαράγγια της Ν. Σαμοθράκης, προσελκύοντας το ενδιαφέρον ξένων ομάδων για διοργάνωση αντίστοιχης συνάντησης στο νησί.

Ευχαριστούμε τα καταστήματα Polo Center και Pathfinder για τη διάθεση ορειβατικού εξοπλισμού, την εταιρεία Πλαίσιο ΑΕΒΕ για την παραχώρηση αδιάβροχης φωτογραφικής μηχανής Turbo X, την εταιρεία Καμπανάος για την διάθεση αδιάβροχης βιντεοκάμερας Sanyo, και τέλος τον Πεζοπορικό Όμιλο Αθηνών που για άλλη μια φορά στάθηκε αρωγός της προσπάθειας μας, καλύπτοντας τα έξοδα συμμετοχής, και μέρος της μεταφοράς των υλικών.

 

Για την ομάδα συμμετοχής του ΠΟΑ,

 

Μαργαρίτης Βασίλειος

 

Tags:

No comments yet.

Leave a comment