Κατάβαση Καταρράκτη Κρεμαστού Σαμοθράκης

Κατόπιν πρόσκλησης της Νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Έβρου, του Δήμου Σαμοθράκης και του τοπικού ορειβατικού συλλόγου ΣΑΟΣ, το Σαββατοκύριακο 25-26 Ιουλίου επισκεφτήκαμε το νησί της Σαμοθράκης με σκοπό να κατεβούμε τον καταρράκτη του Κρεμαστού, ενώ τηλεοπτικό συνεργείο θα κινηματογραφούσε το εγχείρημα.

Η κατάβαση πραγματοποιήθηκε από τους Νίκο Μπαλαφούτη (ΠΟΑ), Δήμητρα Στέρπη (ΠΟΑ), Λευτέρη Αντζανό (ΣΑΟΣ), Κώστα Σταυριανάκης (Ορειβατική Λέσχη Θεσσαλονίκης), και τον υπογράφοντα το Σάββατο.

Με κατάλληλη οργάνωση του Δήμου Σαμοθράκης, εξασφαλίστηκε η μεταφορά μας οδικώς στην παραλία της Παχιάς Άμμου, και εν συνεχεία με καΐκι στην ερημική παραλία του Βάτου, από πού και ξεκίνησε η δίωρη πορεία προς την είσοδο του φαραγγιού σε υψόμετρο 250 μέτρων.

Στα πλαίσια της διάσχισης, προστέθηκαν μονές και διπλές ασφάλειες σε σημεία που είτε οι καταβάσεις λαμβάνανε μέρος από μονό κρίκο, είτε λόγω νερού οι ασφάλειες χρήζανε ανανέωση.

Η κατάβαση διήρκησε 3 ώρες και ολοκληρώθηκε με την περισυλλογή μας, εν μέσω πανηγυρισμών από μέλη του friends of nature όπου επιβαίνοντες στο τουριστικό καΐκι παρακολουθούσαν την κατάβαση.

Ευχαριστώ τον ΠΟΑ για την διάθεση φορητού τρυπανιού, τον ΕΣΕΦ για τη διάθεση υλικού ασφάλισης, τα καταστήματα Pathfinder για την διάθεση σχοινιών της εταιρείας Beal, τα καταστήματα POLO center για την διάθεση αναρριχητικού υλικού των εταιρειών CAMP και FEDER, την εταιρεία ΠΛΑΙΣΙΟ Computers για τη διάθεση αδιάβροχης φωτογραφικής μηχανής Turbo X, την εταιρεία Sanyo για διάθεση αδιάβροχης βιντεοκάμερας, το Δήμο Σαμοθράκης για την κάλυψη των εξόδων, και ιδιαίτερα τον Λευτέρη Αντζανό για τη ζεστή φιλοξενία και την εμπιστοσύνη που μας έδειξε.

Την επόμενη ημέρα, επαναλάβαμε τμήμα του φαραγγιού του Φονιά και συγκεκριμένα από το σημείο της κλείδωσης έως το τέλος του Φαραγγιού, απολαμβάνοντας το πολύ και καθαρό νερό, που ακόμα αυτή την εποχή διαθέτει.

Για την ομάδα κατάβασης,

Βασίλειος Μαργαρίτης

Tags:

Tuesday, August 25th, 2009 Εκδηλώσεις

No comments yet.

Leave a comment