Εκδρομη για Canyoning το Σαββατοκύριακο 15-16 Μαϊου 2010

111

Η επιτροπή Canyoning της Σπηλαιολογικής Ομοσπονδίας Ελλάδος οργανώνει τη δεύτερη σχολή Βοηθών εκπαιδευτών.

Στα πλαίσια της 7ήμερης σχολής οι υποψήφιοι Βοηθοί Εκπαιδευτές, θα αξιολογηθούν στη συνοδεία κόσμου σε τεχνικό φαράγγι. Η εν λόγω δραστηριότητα θα πραγματοποιηθεί σε τμήματα φαραγγιών της Οίτης και της Κνημίδας, και συγκεκριμένα στο Ροδοκάλο, και στο Μέγα Ρέμα στις 15 και 16 Μαΐου αντίστοιχα.

Και τα 2 αυτά φαράγγια αποτελούν ιδανική επιλογή για Canyoning, με τεχνικές καταβάσεις, τρεχούμενα νερά, στενά περάσματα και υψηλή αισθητική διάκοσμου.

Το δείγμα κόσμου πρέπει να είναι αντιπροσωπευτικό όλων των επιπέδων. Ως εκ τούτου, στη κατάβαση δύναται να συμμετάσχουν από εντελώς αρχάριοι σε κάθετο πεδίο και τεχνικών σε αυτό, έως και προχωρημένοι Canyoners. Οι τελευταίοι δε, θα έχουν τη δυνατότητα να συγχρονίσουν μέρος των γνώσεων τους, και να βιώσουν μια «επαγγελματικού» τύπου οργάνωση κατάβασης.

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει άμεσα να έρθουν σε επικοινωνία με της Σπηλαιολογική Ομοσπονδία Ελλάδος, και να δηλώσουν συμμετοχή στο e-mail: info@fhs.gr ή στο τηλέφωνο 6977976000 (κ. Βεντουρή).

Το κόστος συμμετοχής των ενδιαφερόμενων για το διήμερο στις καταβάσεις αυτές, έχει ορισθεί στο ποσό των 25€ ανά άτομο που περιλαμβάνει ασφαλιστική κάλυψη. Επιπλέον οι συμμετέχοντες θα πρέπει να μεριμνήσουν για τις μετακινήσεις, διαμονή, διατροφή, και κατάλληλο ατομικό εξοπλισμό τους.

Επειδή οι μετακινήσεις προς και από το φαράγγι θα γίνουν και με τα οχήματα των συμμετεχόντων, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν γεμίσει τα ρεζερβουάρ.

Βασική προϋπόθεση για την συμμετοχή στις καταβάσεις είναι ψυχική και σωματική υγεία, καθώς επίσης και γνώση κολύμβησης.

Τα απαραίτητα υλικά που πρέπει κάθε άτομο να έχει μαζί του, είναι τα ακόλουθα:

- καταβατήρας (οχτάρι)
- καραμπίνερ ασφαλείας τύπου HMS- κράνος
- στολή νεοπρέν 5mm (long john και τζάκετ)
- καλτσάκια νεοπρέν
- μπωντριέ (ζώνη ασφαλείας) ειδική για canyoning
- 2 λανίερες αυτασφάλισης με καραμπίνερ
- στεγανό μπιτόνι (μπολ) μεταφοράς εξοπλισμού στο φαράγγι
- σφυρίχτρα
- υποδήματα για μέσα στο φαράγγι. Οι προδιαγραφές τους απαιτούν να είναι αντιολισθητικά και να αγκαλιάζουν όσο γίνεται τον αστράγαλο (πεζοπορικό ημι-μποτάκι). Αποφύγετε τα σκληρά ορειβατικά και τα πολύ μαλακά αθλητικά.
- μπλουζάκι μακρυμάνικο ισοθερμικό
- φακός κεφαλής με εφεδρικές μπαταρίες
- ατομικό φαρμακείο
- μαγιό
- νερό εμφιαλωμένο για μέσα στο φαράγγι (δεν παίρνουμε ορειβατικά παγούρια)
- αρκετά snacks για όλες τις ημέρες (σάντουιτς γλυκά, σοκολάτες, σταφίδες κτλ.)
- πετσέτα
- σακουλές μεγάλες σκουπιδιών, για να βάλουμε στο αυτοκίνητό μας τα βρεγμένα μετά το
φαράγγι

Για όποιον δεν διαθέτει δικό του εξοπλισμό, υπάρχει η δυνατότητα ενοικίασης (Πληροφορίες στο 6973352579 Μαργαρίτης Βασίλειος).

Μαργαρίτης Βασίλειος

Εκπαιδευτής EFC

Tags:

Tuesday, April 27th, 2010 Ανακοινώσεις, Εξορμήσεις

No comments yet.

Leave a comment